top of page

Duurzaam Documenteren: De Sleutel tot Inzichtelijke Duurzaamheid in Interieurontwerpen

In de huidige tijd is duurzaamheid een steeds belangrijker wordend thema in elk aspect van ons leven, inclusief de wereld van interieurontwerp. Maar hoe duurzaam is jouw interieur echt? De interieurmarkt evolueert voortdurend met het ontwikkelen van materiaal- en productpaspoorten, een positieve stap richting transparantie over de duurzaamheid van de gebruikte producten en materialen.
Deze ontwikkelingen maken het inzichtelijker hoe duurzaam de gekozen materialen en producten werkelijk zijn. Echter, met de veelvoud aan producten en materialen die in een interieur worden gebruikt, rijst de vraag: hoe houden we overzicht en zorgen we ervoor dat alle informatie beschikbaar en terugvindbaar is?


Het antwoord ligt in de applicatie van My Interior Project. Deze applicatie is specifiek ontworpen om gedurende het ontwerpproces alle betrokken partijen de mogelijkheid te bieden documenten te uploaden. Of het nu gaat om materiaalpaspoorten die door leveranciers worden geüpload, of om relevante keurmerken; My Interior Project biedt voor elk product of materiaal een plek binnen de beveiligde online omgeving om deze documenten op te slaan.


Wat My Interior Project onderscheidt, is de mogelijkheid voor iedereen om dit al tijdens het ontwerpproces te doen. Dit zorgt ervoor dat aan het einde van het ontwerpproces niet alleen een compleet overzicht van alle tekeningen en specificaties beschikbaar is, maar ook een gedetailleerd inzicht in alle duurzaamheidsdocumentatie.


Zo transformeert My Interior Project het ontwerpproces naar een duurzaam documentatieproces, waardoor de opdrachtgever aan het einde van de rit beschikt over een uitgebreid overzicht van niet alleen het ontwerp, maar ook de duurzaamheid van elk element binnen hun interieur. Dit "interieurpaspoort" biedt een ongekende waarde voor toekomstige verbouwingen, aanpassingen of simpelweg voor de gemoedsrust te weten dat je interieur bijdraagt aan een duurzamere wereld.


In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, biedt My Interior Project een essentiële tool om niet alleen efficiënter te ontwerpen, maar ook om duurzame keuzes inzichtelijk en verifieerbaar te maken. Wil je meer weten over hoe My Interior Project jouw interieurprojecten kan ondersteunen in de richting van duurzaamheid? Bezoek onze website of neem direct contact met ons op.

Comments


bottom of page