top of page

My Interior Project voorkomt dubbel werk

Als interieurarchitect of projectmanager herken je het vast wel. De procedure om tot een juist meubelvoorstel te komen, omvat allerlei verschillende documenten en revisies. En daarmee veel dubbel werk.


luister de samenvatting
Verschillende documenten en revisies

Het begint met document 1: je maakt een voorstel voor bijvoorbeeld meubilair in PowerPoint of als 3D-visualisatie. Dan volgt de eerste revisie, omdat de opdrachtgever een aantal wijzigingen wil doorvoeren. In een tweede revisie zijn nog een paar wijzigingen en alternatieven verwerkt.


Document 2, vaak in Excel of Word, stuur je op naar een leverancier. Met hierin alle denkbare specificaties, met of zonder afbeeldingen. Dit zijn dezelfde meubelstukken als in de tweede revisie van document 1, maar in een ander format.


Document 3 is een offerte van een leverancier. Hierin vermelden ze dat niet al het meubilair leverbaar is, maar er wel alternatieven zijn. Alleen zijn deze alternatieven vaak niet naar wens. Het document is nu aangeboden in een ander format dan documenten 1 en 2, maar nog wel met dezelfde informatie. Dit document moet je heel goed nakijken. Staat alles erin, inclusief de juiste aantallen en locaties? Afhankelijk van de grootte van het project, kan dit veel werk zijn.


Dan volgen document 3, revisie 1, met daarin nieuwe wijzigingen in de offerte. En document 3, revisie 2, want helaas stond nog niet alles goed.


Tot slot nog document 4, met daarin een overzicht van het bestaande meubilair dat meegaat naar de nieuwe locatie.


Met My Interior Project altijd up-to-date

Inmiddels zijn er dus verschillende documenten in omloop, waarin allemaal hetzelfde zou moeten staan. Aangevuld met een document met de bestaande meubels. Dit is natuurlijk erg omslachtig. Deze werkwijze levert veel dubbel werk op én is erg foutgevoelig.


Door te werken met de applicatie My Interior Project is dit probleem verleden tijd. Je werkt dan namelijk samen in hetzelfde project. Hierdoor is er geen sprake meer van allerlei documenten en revisies, maar werk je net zo lang aan de gedeelde informatie totdat alle specificaties en alternatieven goed zijn.


Daarbij werk je in My Interior Project in de cloud, waardoor de informatie altijd up-to-date is en je dus niet meer op updates hoeft te wachten. Indien gewenst, kijkt de opdrachtgever ook meteen mee. En is er een offerte op maat nodig? Dan genereer je met een paar drukken op de knop een mooi overzicht, dat je makkelijk downloadt als pdf.


Sneller, efficiënter en met minder fouten, dat is werken met My Interior Project!

Comments


bottom of page