top of page

Eén projectomgeving voor elk interieurproject

Bij de realisatie van ieder project zijn de interieurarchitect en projectmanager leidend. De interieurarchitect of interieurontwerper ontwerpt een mooi interieur en de projectmanager begeleidt het proces. Maar dit zijn natuurlijk niet de enige betrokken teamleden. Er zijn nog veel meer partijen onderdeel van het ontwerp en de realisatie van het nieuwe interieur.
De interieurarchitect en andere betrokken partijen

Uiteraard is de opdrachtgever zelf altijd onderdeel van het ontwerpteam. Vanuit de opdrachtgever zijn meestal meerdere personen betrokken, zoals teamleden van de afdelingen Facilitair, HR en ICT. Ook betrekken we in de ontwerpfase al adviseurs op het gebied van bijvoorbeeld akoestiek, verlichting en klimaat.


Tijdens de realisatie van het project is er ook een hoofdaannemer, die weer werkt met verschillende onderaannemers. Al deze partijen bestaan op hun beurt uit projectmanagers en personeel op de werkvloer.


Verschillende projectinformatie

Al deze personen hebben de projectinformatie op een specifieke manier nodig, zodat zij er goed mee kunnen werken. Dit betekent dat deze informatie op verschillende manieren moet worden verspreid. Vaak zien we verschillende documenten ontstaan, waar in feite hetzelfde instaat.


Als er dan sprake is van een wijziging, zoals een ander tapijt (en dat gebeurt regelmatig), moet dat dus op alle documenten aangepast worden. Alleen gaat deze synchronisatie vaak mis. Hierdoor ontstaan er verrassingen tijdens de bouw.


My Interior Project

De applicatie My Interior Project heeft hiervoor dé oplossing. Hierin werkt iedereen namelijk vanuit één projectomgeving. Vanuit deze omgeving kunnen alle betrokken partijen informatie halen precies zoals zij dat willen.


Zo kan de opdrachtgever de informatie van alle producten per kamer inzien. Het tapijt, de tafel, stoel, lamp, et cetera. En de stoffeerder bijvoorbeeld kan vanuit dezelfde omgeving specifiek filteren op de informatie over de vloeren en in welke ruimtes deze moeten komen.


Ze halen de informatie allebei uit dezelfde projectomgeving, maar maken andere selecties en kijken er op een andere manier naar. Dus in het geval van een wijziging in het tapijt, ziet ook de opdrachtgever dit meteen in de persoonlijke omgeving.


Door op deze manier te werken, reduceert My Interior Project het aantal documenten en documentstromen. En verloopt het proces efficiënter en met veel minder fouten.


uitgebreide verzieCommentaires


bottom of page