top of page

Duurzaam Hergebruik van Meubilair: My Interior Project Biedt de Oplossing

Bij het ontwikkelen van nieuwe interieurontwerpen kiezen velen ervoor bestaand meubilair opnieuw te gebruiken. Dit is niet alleen een duurzame keuze maar ook een manier om het unieke karakter en de geschiedenis van een ruimte te behouden. Echter, het organiseren en managen van dit proces kan behoorlijk tijdrovend en complex zijn, vooral omdat meerdere partijen zoals de opdrachtgever, interieurarchitect, verhuisbedrijf, en meubelleveranciers betrokken zijn. Het continu bijwerken en delen van Excel-lijsten, al dan niet met foto's, en het zorgen dat iedereen op de hoogte is van de laatste wijzigingen, is een grote uitdaging waarbij fouten snel gemaakt zijn.


My Interior Project team

De Uitdaging

Het hergebruiken van meubilair in een nieuw ontwerp brengt een aanzienlijke organisatorische last met zich mee. Excel-lijsten moeten nauwkeurig bijgehouden worden, inclusief details en wijzigingen, die frequent kunnen optreden. Deze lijsten worden vervolgens gedeeld met verschillende partijen, waarbij het risico bestaat dat niet iedereen met de meest recente informatie werkt. Dit kan leiden tot onnodige fouten en vertragingen, iets wat elk project graag wil vermijden.


My Interior Project: De Oplossing

Hier komt My Interior Project als geroepen. Ons platform biedt een naadloze oplossing voor het efficiënt beheren van het hergebruik van meubilair in nieuwe ontwerpen. Het unieke aan My Interior Project is dat alle betrokken partijen in hetzelfde bestand werken binnen onze applicatie.


Dit betekent:

1️⃣ De opdrachtgever kan eenvoudig specificeren welke meubelstukken hergebruikt moeten worden.

2️⃣ De interieurarchitect kan dit bestaande meubilair vervolgens digitaal 'verhuizen' naar de nieuwe ruimtes, waarbij direct duidelijk is waar elk stuk geplaatst moet worden.

3️⃣ Verhuisbedrijven krijgen toegang tot gedetailleerde informatie op hun iPad, waarbij ze voor elke ruimte kunnen zien welke items waar moeten staan, inclusief zowel bestaand als nieuw meubilair.

4️⃣ Alle betrokkenen werken constant vanuit dezelfde online projectomgeving, wat betekent dat iedereen altijd up-to-date is en er geen verwarring ontstaat door meerdere versies van documenten.


Duurzaam en Efficiënt

Door het centraliseren van de organisatie en communicatie rond het hergebruiken van meubilair, maakt My Interior Project het proces niet alleen efficiënter maar ook duurzamer. Minder fouten betekent minder verspilling, zowel in termen van tijd als resources. Het vermogen om alle partijen synchroon te laten werken binnen één platform vermindert de kans op misverstanden en zorgt ervoor dat het project soepel en zonder onnodige vertragingen verloopt.


In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, biedt My Interior Project een essentiële tool voor iedereen betrokken bij het ontwerp- en realisatieproces van interieurs. Door samen te werken in een gedeelde online omgeving, kunnen we de levensduur van meubilair verlengen en onze ecologische voetafdruk verkleinen, terwijl we tegelijkertijd efficiëntie en samenwerking bevorderen.


Ontdek vandaag nog hoe My Interior Project jouw projecten duurzamer en gestroomlijnder kan maken.


Commentaires


bottom of page